Nieuws

 • Onlangs won een van onze leden Joana Duarte de derde prijs van de RAAK-awards voor haar onderzoeksproject 3M - Meer kansen Met Meertaligheid. De derde prijs die gepaard gaat met een geldbedrag van €2500,- zorgde voor veel blije gezichten bij de betrokken onderzoekers van het lectoraat Meertaligheid en Geletterdheid van NHL Stenden Hogeschool.

  lees meer
 • Via de link kom je op de laatste versie van de BKZ en SKZ presentatie van de Vereniging van Lectoren tijdens het SIA congres van 25 november 2021.  In een workshop van één uur werd met participanten langs de criteria van deze classificatie gelopen om te kunnen ontdekken wat generiek en wat specifiek zou kunnen worden getoetst vanuit de eigen onderzoekspositie van de docent onderzoeker.

  lees meer
 • Hogescholen bieden nu nog beroepsopleidingen aan van associate degree tot masterniveau. Het is om verschillende redenen belangrijk om hier op korte termijn de professional doctorate aan toe te voegen vindt de Vereniging Hogescholen. Wat is de toegevoegde waarde hiervan voor Nederland en het hoger onderwijs? Lees meer:  f/files/download/artikelen/beroepsopleiding-met-doorwerking-van-het-hoogste-niveau.pdf

  lees meer
 • De VvL maakt deel uit van de werk- en schrijfgroep die zich op het moment bezig houdt met het opzetten van de nieuwe strategische onderzoeksagenda van de Vereniging Hogescholen (VH).

  lees meer
 • Op de site van het Rathenau staat een interview  met onze voorzitter, Mariska van der Giessen, dat zij heeft mogen geven in haar functie als lector (internationaal) ondernemen, maar vooral ook als vertegenwoordiger van de leden van de Vereniging van Lectoren. Hoewel de titel het niet perse meteen laat vermoeden bevat het interview duidelijke aanbevelingen voor het toekomstige beleid van het nieuwe kabinet vanuit de VvL. Klik hier om het hele artikel te lezen.

  lees meer

Realisatie: verenigingenweb